Maak kennis met Roeivereniging Honte

De roeisport

Roeien is een zeer gevarieerde sport in alle opzichten. Men kan het beoefenen als topsport, als recreatiesport, individueel of in teamverband, op korte of lange afstanden (toerroeien en vakantie roeitochten, met een of met twee riemen per persoon. En daartussen zijn vaak veel gradaties mogelijk. Twee dingen staan vast: men beoefent de sport op het water en met roeien gebruikt men alle spieren, met name been-, rug- en armspieren. De sport is daarom erg geschikt om aan de algehele conditie te werken.

De boten

Voor iedere wijze van roeisportbeoefening is er een ander type boot
De meest stabiele en stevige boot is de wherry. Dit is een typische toerroeiboot met ruimte voor enige bagage.
De snelste en tevens meest kwetsbare boot is de skiff. Dit is een smalle tot zeer smalle boot die gebruikt wordt voor het wedstrijdroeien. Dit type boot bestaat in een een- en tweepersoonsuitvoering.
Daarnaast is er nog heel scala aan een-, twee-, vier- en achtpersoonsboten met of zonder stuurman. deze boten worden voor even zovele roeiaktiviteiten gebruikt, waaronder wedstrijdroeien en instructie.

Roeivereniging Honte

Roeivereniging Honte is opgericht in 1960 en heeft sindsdien zijn vaste plaats aan de Havendijk in het centrum van Middelburg op de plaats waar voorheen het zwembad te vinden was. Het is een gezellige club met enthousiaste roeiers, een gevarieerd botenbestand, een uitgebreid verenigingsleven en een goede accomodatie
De vereniging richt zich met name op recreatief roeien, maar ook wordt er regelmatig door HONTE-roeiers deelgenomen aan wedstrijden (b.v. Elfstedentocht) en organiseert de vereniging zelf wedstrijden. Roeiers die talent en ambitie hebben, worden waar mogelijk ondersteund om tot zo goed mogelijke prestaties te komen.
Roeien bij HONTE kan in alle jaargetijden, wanneer het niet vriest of erg hard waait.
Het hele jaar door organiseert de vereniging aktiviteiten zoals roeiwedstrijden, een trimloop, triathlon en rommelmarkt.
Deze aktiviteiten, het onderhoud van de boten en het gebouw en alle andere werkzaamheden die een vereniging met zich meebrengt, worden gedragen en uitgevoerd door vrijwilligers.