Abeelenrace 2013 afgelast

Dit jaar kan wegens onvoorziene omstandigheden de Abeelenrace 2013 geen doorgang vinden. Het traject Vlissingen-Middelburg in het Kanaal door Walcheren is in deze periode gestremd. Oorzaak is dat groot onderhoud plaatsvindt aan de draaibrug bij Oost-Souburg. Ter vervanging van deze draaibrug (waar je normaal gezien onderdoor kunt roeien), wordt er een vaste pontonbrug geplaatst die het kanaal volledig afsluit en die slechts drie keer per dag beperkt open zal zijn.

Er is overwogen om de wedstrijd van Veere naar Middelburg te roeien, maar daarvoor is het kanaal niet lang genoeg. Voor de start is onvoldoende ruimte aanwezig in Veere om alle boten te kunnen uitlijnen en gereed te maken voor de startprocedure. Evenmin is er een fietspad langs dat deel van het kanaal en kunnen de hulpdiensten dit deel van het kanaal slechter bereiken in geval van calamiteiten.

Om deze redenen heeft de wedstrijdcommissie samen met het bestuur van RV Honte besloten dat we helaas de wedstrijd dit jaar moeten afgelasten.

De Abeelenrace 2014 zal plaatsvinden op 11 oktober 2014, we nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan deze wedstrijd.

Nieuws archief