» Terug naar activiteiten

10e Hontedag

Op 23 juni 2007 was onze 10e Hontedag.

Aanvankelijk vielen de inschrijvingen wat tegen, maar gelukkig haalden we nog een redelijk aantal en kon het volledige programma uitgevoerd worden.
23 juni, in de ochtend hevige regenbuien, wat zal het gaan worden vandaag. Zouden alle deelnemers bij slecht weer op de Anna Catharina terecht kunnen. Onze gastheer en -vrouw waren hiertoe bereid. Dat was alvast een winstpunt. Maar in verband met de bloktijden van de brug moest het uur van vertrek onverwachts vervroegd worden. Dus verliep de start enigszins chaotisch.
Daarom niet getreurd. Nog een paar spetters en het was droog en Anna Catharina en roeiboten vertrokken richting Vlissingen. De zon kwam erbij en de wind wakkerde aan. Prachtige zeeuwse luchten kregen we te zien.

Het museumbezoek was alleszins de moeite waard. En zij die hiervoor minder belangstelling hadden, konden en harinkje pakken op de boulevard. Allemaal heel gezellig!
Terug bij de boten, die overigens perfect lagen aan een gloednieuwe steiger van de zeeverkenners, werd er naar Middelburg gevaren in een record tijd. Men spoot met de wind mee over het water. Wat een ontvangst aan het vlot, met oorlam en soldij. Iedere deelnemer kreeg een Michiel de Ruijter munt. De stemming zat erin. Een heerlijke zeeuwse rijsttafel met zang van een afvaardiging van het shantykoor {het Veerse Scheepstuig} volgde ter afsluiting van een mooie Hontedag.

» Foto's Hontedag 2009
» Foto's Hontedag 2008
» Foto's Hontedag 2007