Bunkerregatta 2013

 

Met de tenen krom zaten we op maandag naar het weerbericht [weer op Walcheren] te luisteren. Zou het ons weer zo vergaan, dat storm en regen het ons onmogelijk maakten om te roeien. In ieder geval werd er afgesproken er een gezellige middag van te maken,  desnoods zonder in de boot gezeten te hebben.

We hadden gelukkig veel inschrijvingen gekregen en dat wordt ieder jaar spannender. Wij fitty fitters worden een jaartje ouder en dan gaan pijntjes een rol spelen. Maar het enthousiasme blijft en lekkere taarten bakken kunnen we als de beste.

Het weer was op dinsdag uitstekend, weinig wind en veel zon en de stemming uitbundig.Er was nog weinig geroeid in april dus we moesten het van de ergometer conditie hebben.

Aan de start bij de Bunker stonden Pleun en Teun, beiden gehandicapt aan één oog, hoe kregen ze het voor elkaar, maar samen dus één stel goede ogen. Ze hebben geprobeerd het zo nauwkeurig mogelijk te laten beginnen, ook al valt het niet altijd mee de boten keurig naast elkaar te krijgen. Ook op onze leeftijd probeert men te smokkelen.

De finish en tijdwaarneming werden verzorgd door de niet roeienden op dat moment. Het is altijd leuk te aanschouwen hoe serieus er geroeid gaat worden ook al zijn de ploegen door middel van loting samengesteld.

De beste tijd 11.00 min. werd geroeid door de ploeg bestaande uit Guus Mix, Yvo Verwilst, Hans ter Welle en Rob van Diessen met Krina Wattel als stuur. Het was een stoere herenploeg met een vrouw aan het roer. Een uitstekende combinatie!

Na de uitreiking van de Bunker Regatta Wisselbeker kwam het vaste programma onderdeel bunkeren aan de orde.

Het blijft een gezellige happening en we hopen er nog een aantal jaren van te kunnen genieten.

Wil