» Terug naar activiteiten

Bunkerregatta

Bunkerregatta 2013

Bunkerregatta_fotomontage.jpg

dinsdag 16 april 2013

Met de tenen krom zaten we op maandag naar het weerbericht [weer op Walcheren] te luisteren. Zou het ons weer zo vergaan, dat storm en regen het ons onmogelijk maakten om te roeien. In ieder geval werd er afgesproken er een gezellige middag van te maken,  desnoods zonder in de boot gezeten te hebben.

We hadden gelukkig veel inschrijvingen gekregen en dat wordt ieder jaar spannender. Wij fitty fitters worden een jaartje ouder en dan gaan pijntjes een rol spelen. Maar het enthousiasme blijft en lekkere taarten bakken kunnen we als de beste.

Het weer was op dinsdag uitstekend, weinig wind en veel zon en de stemming uitbundig.Er was nog weinig geroeid in april dus we moesten het van de ergometer conditie hebben.

Aan de start bij de Bunker stonden Pleun en Teun, beiden gehandicapt aan één oog, hoe kregen ze het voor elkaar, maar samen dus één stel goede ogen. Ze hebben geprobeerd het zo nauwkeurig mogelijk te laten beginnen, ook al valt het niet altijd mee de boten keurig naast elkaar te krijgen. Ook op onze leeftijd probeert men te smokkelen.

De finish en tijdwaarneming werden verzorgd door de niet roeienden op dat moment.

Het is altijd leuk te aanschouwen hoe serieus er geroeid gaat worden ook al zijn de ploegen door middel van loting samengesteld.

De beste tijd 11.00 min. werd geroeid door de ploeg bestaande uit Guus Mix, Yvo Verwilst, Hans ter Welle en Rob van Diessen met Krina Wattel als stuur. Het was een stoere herenploeg met een vrouw aan het roer. Een uitstekende combinatie!

Na de uitreiking van de Bunker Regatta Wisselbeker kwam het vaste programma onderdeel bunkeren aan de orde.

Het blijft een gezellige happening en we hopen er nog een aantal jaren van te kunnen genieten.

Wil

Bunkerregatta 2008

Op dinsdag 8 april hielden de fifty fitters hun jaarlijks terugkerende Bunker Regatta.
Een wedstrijd die geroeid wordt over een afstand van 2 km. De start is bij de Bunker en de finish bij het vlot.

De bootindeling is willekeurig en dit maakt het tot een te knotsgekke geamuseerde wedstrijd.
De eerste mooie lentedag dit jaar, was voor ons. Tot ‘s avonds 7 uur hebben we op het vlot in de zon gezeten. De stemming was perfect. 
We hadden 30 deelnemers, dus 6 bootjes.

Geen oponthoud door het slechte weer. Alles liep, ervaren als we zijn gesmeerd!
De winnende boot met een tijd van 9. 45 min. werd bemand door Pleun Kerkhoff, Ivo Verwilst, Irene de Looff, Cisca Knops en Jan Hendriksen. Zij mochten de Bunker Bokaal in ontvangst nemen. Voor elke winnaar was er nog een prachtige ingelijste foto van de bunker als aandenken. 

Als grote verrassing werden de zojuist afgetreden bestuursleden; Joke Sedee en Wil van Luijn en ook Ria Kerkhoff, die zoals Elien terecht opmerkte altijd voor ons klaar staat in het zonnetje gezet. Een prachtige verjaardagskalender met foto's van Honte aangelegenheden werd ons aangeboden. Een ontroerend mooi moment.

En daarna gingen we bunkeren. Dan is het genieten van eigengemaakte soepen en andere heerlijkheden.
En onze barkeeper, Jan Cees Janssen had alles goed onder controle.
Alle medewerkers wederom van harte bedankt. 
Het volgende jaar in de eerste week van april gaan we er weer voor! 

Wil van Luijn

Bunkerregatta 12 december 2006

Ondanks alle sombere weersverwachtingen is vandaag op de jaarlijkse "fifty-fit avond", de nieuw uitgevonden Bunker-regatta geroeid. De winnende ploeg ontving de Bunker- wisselbokaal.
Een waar succes mag geconstateerd worden. Met veel inzet hebben acht ploegen zich in de Hammen en Arne van hun beste kant laten zien, waarna de zelfgemaakte erwtensoep uitstekend smaakte.
We hadden een fantastische middag, die voor herhaling vatbaar is. Dus het volgende jaar gaan we er weer voor.

Wil je nog een herinnering ophalen?
» Foto's Bunkerregatta 2006

Foto archief Bunkerregatta

» Foto's Bunkerregatta 2011
» Foto's Bunkerregatta 2009
» Foto's Bunkerregatta 2008
» Foto's Bunkerregatta 2006